اولین برنامه سفر دیدار دکتر نبئی ریس سازمان و هیات همراه با حجت السلام والمسلمین کریمی تبار امام جمعه شهر ایلام و نماینده ولی فقیه در استان بود.
دکتر نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان اظهار کرد: امروز دغدغه همهی مسئولان نظام رهایی کشور از اقتصاد نفتی است و تلاش دست اندرکاران حوزه معدن وارد کردن ظرفیت بزرگ معدن به چرخه اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش نظام مهندسی معدن معرفی ظرفیتهای این حوزه به سرمایهگذاران است، تاکید کرد: امروز نیاز است تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی به کار گیریم و لازمه تحقق این مهم نیز جذب سرمایهگذاران است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت: 15 ماده معدنی موجود در استان هر کدام ظرفیتهای بزرگی برای اشتغال دارند اما متاسفانه محصولات با حداقل فراوری و حداقل ارزش افزوده صادر میشوند و استان ایلام هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است.
وی از تدوین طرح بررسی فرصتهای سرمایهگذاری استان ایلام در بخش معدن خبر داد و گفت: این طرح به بهترین شکل میتواند ظرفیتهای معدنی استان را فراروی فعالان و سرمایهگذاران قرار دهد.
مهندس رحیمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام هم در این نشست گفت: ۵۳ معدن فعال دارای پروانه بهره برداری معتبر در سطح استان وجود دارد که در این واحدها ۶٠۶ نفر مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه امسال در بخش معدن سه پروانه جدید با اشتغال زایی ۲۰ نفر صادر شده و پیگیری برای فعال سازی معادن راکد نیز صورت گرفته است، گفت: ۱۷ مجوز برداشت تمدید و گواهی کشف چهار فقره نیز صادر شده است.
رئیس سازمان صمت ایلام گفت: بیتومین، سنگ گچ، سنگ آهک، لاشه و مالون، شیل و مارن، کلسیت، سیلیس، شن، ماسه، مرمریت و نمک از جمله مواد معدنی موجود در استان هستند.
حجتالاسلام و المسلمین «الله نور کریمیتبار» نماینده ولیفقیه در استان ایلام نیز با برشمردن دلایل عقب ماندگی استان ایلام از توسعه از جمله بیتوجهی رژیم گذشته، جنگ تحمیلی و اعلام زودهنگام بازسازی، ابراز امیدواری کرد با تحرک بیشتر در حوزه معدن استان و ارتباط هدفمند در این زمینه با عراق و کشورهای منطقه ، این ظرفیت خدادادی در خدمت توسعه استان قرار گیرد.
دیدار دکتر نبئی و هیات همراه با دکتر محمد نوذری استاندار ایلام دومین برنامه این سفر بود
دکتر محمد نوذری استاندار ایلام در دیدار تقی نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور بر ایجاد ایجاد سرمایهگذاری در حوزه معدن استان تاکید کرد و گفت: استان ایلام دارای ظرفیت های مهمی در حوزه معدن است که می طلبد با سرمایهگذاری قابل توجه شاهد نقشآفرینی آن در ایجاد توسعه و اشتغال استان باشیم.
وی در ادامه گفت: در استان ایلام پروژههای زیادی در حوزه معدن وجود دارد که نیازمند تسهیل در این حوزه است و در این راستا خواستار مساعدت ویژه سازمان نظام مهندسی معدن کشور هستیم.
دکتر نوذری در ادامه از رئیس نظام مهندسی معدن کشور خواست ضمن تسریع در رسیدگی به پروندههای حوزه معدن چون بیتومین ایوان که از ایلام به شورای معادن کشور میرود ، در ارائه تسهیلات از محل فعالیت ضمانتهای معدنی توجه ویژهای به استان ایلام داشته باشد.
در ادامه این نشست دکتر نبئی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور ضمن تشکر از حمایت های خوب استاندار از حوزه معدن، این استان را دارای ظرفیت ویژه در این حوزه عنوان کرد و گفت: ضعیف تر بودن عراق از نظر دانش معدن فرصت بسیار خوبی را برای توسعه صادرات باکیفیت پیش روی استان ایلام گذاشته است.
وی افزود: به عنوان نمونه ذخایر گچی استان در تولید گچ یا در مصرف سیمان و یا در مصرف ساختمان به کار برده میشود در صورتی که از سنگ گچ میتوان ۱۰ تا ۱۵ فرآورده ارزشمندتر از گچ ساختمانی استحصال کرد.
نبئی در ادامه گفت: سرمایهگذاران تشنه سرمایهگذاری در حوزه معدن هستند ولی در اغلب استانهای کشور و مخصوصا استانهای مرزی بسته سرمایهگذاری مناسبی نداریم که در اختیار آنان بگذاریم.
وی بر حمایت از این طرحها تاکید کرد و گفت: اگر در بخش معدن حلقه های استخراج و فرآوری خوب شکل بگیرد بخش قابل توجهی از صنایع را میتواند حمایت کند تا اقتصاد استان را رونق بدهد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به همسایگی استان ایلام با عراق، تاکید کرد: عراق از نظر دانش معدن از ما ضعیف تر است و این فرصتی بسیار خوبی است اما آنها انتظار محصولات باکیفیتتری از ما دارند.
جلسه دیدار و هم اندیشی دکتر نبئی و هیات همراه با مهندس رحیمی رییس، مهندس سماواتی معاون معدنی و پرسنل بخش معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در محل سازمان صمت استان ایلام
دکتر نبئی و هیات همراه با حضور در سازمان صمت بارئیس سازمان،معاون وکارشناسان حوزه معادن دیدار و گفتگو کرد .
دکترنبئی دراین دیدارگفت:
پررنگ شدن سهم معدن در اشتغال به عنوان حلقه اول توسعه صنعتی در ایلام رویکرد اصلی در برنامهریزیهای حوزه معدن است.
وی ادامه داد:دربحث استخراج خوشبختانه ظرفیت ،نیروی انسانی و توان اجرایی در ایلام وجود دارد و تقویت صنایع معدنی در بُعد کیفی محرکی برای توسعه بخش اکتشاف، استخراج و حلقه پیوند با سایر صنایع پایین دستی است .
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به پیشنهاد تهیه پروپوزال بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی در ایلام خاطرنشان کرد:پس از انجام کار مطالعاتی، فرصت های سررمایه گذاری منطقه در اختیار متقاضیان داخلی و خارجی قرار می گیرد.
دکتر نبئی تبیین کرد: استان ایلام به لحاظ موقعیت جغرافیایی و مرز مشترک با کشور عراق پتانسل لازم به عنوان بازار مصرف محصولات صنایع معدنی را داراست.
برگزاری جلسه دکتر نبئی و هیات همراه با هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان ایلام آخرین برنامه این سفر بود
در این جلسه موضوعاتی پیرامون سامانه کاداستر بحث و بررسی گردید و سوالات و پیشنهاداتی در این خصوص مطرح و بررسی گردید
تلاش در جهت ایجاد وحدت رویه در خصوص قراردادهای مسئولین فنی و طرح های معدنی، الزام بکارگیری مسئول فنی فراوری در واحدهای صنایع معدنی استان، خرید تجهیزات اداری، صلاحیت فنی و مالی اشخاص حقیقی و حقوقی، نظارت بر چاه های آب و... از جمله موضوعاتی بودند که در این جلسه مطرح و راهنمایی های لازم توسط دکتر نبئی و هیات همراه ارایه گردید.
امور روابط عمومی سازمان